Wednesday, 24 April 2013

Harapan Cinta Palsu.






Perbualan berlaku melalui WeChat. Sebelah kiri adalah aku, dan kanan adalah gadis itu. Gadis yang aku kenal.


(Aku)
(Gadis itu)     
     “Apsal kau buat sampai dua account Twitter kau?”
“Sebab aku nak meroyan" 
"Aku tengah heartbroken ni”

     “Alololo" 
     "Awatnya ni? 
     "Habaq mai dekat cek pasai apa?”

“Cintaku bertepuk sebelah tangan”
" : ( "

     “Eh, tak silap hari tu kau bukan couple ke?”

“Sebenarnya”
“Tak pernah couple pun”
“Bulan 9 hari tu dah break up”
“Tapi kitorang baik. Dia cuma nak jaga hati aku je pun”
“Aku yang lebih-lebih mengharap”


     “Yeke”
     “Sebelum break up tu, berapa lama couple?”

“Dua tahun”





Dan perbualan selebihnya itu lebih kepada aku nasihat dia. Macam biasa.

Sabar.

Tabah.

Jangan nangis


Sedangkan aku rasa aku tahu apa yang lelaki tu rasa. Kenapa lelaki tu berikan harapan palsu kepada gadis ni. Kenapa lelaki tu tak berterus terang. Kenapa dia biarkan gadis ini diawangan.









Sebab, 4 tahun dulu, aku pernah buat benda yang serupa dekat perempuan lain.

Jahat?

Kau duduk tempat aku dulu, baru kau boleh decide sama ada aku jahat ataupun perbuatan aku tu perbuatan paling mulia yang kau sendiri pun tak mampu buat.

10 comments:

4feet8 said...

aku tak faham. maksud kau?
tak nak, kenapa tak bagitau awal2? 2 tahun tunggu dlm sia-sia.
alasan kau..?

Miss Kira said...

kiri awak ka kiri saya?

Mikael Sahaja said...

Lebih elok ada pembacaan semula sebab baru sedar terdapat beberapa info yang terlepas pandang.

4feet8 : 2 tahun dalam perhubungan bukannya satu perkara yang mudah untuk kau cakap kau dah tak suka dia. Kadang-kadang kau risau, perasaan "tidak suka" kau pada dia hanya sebentar.

Miss Kira : Kiri anda yang sedang membaca.

hara said...

move on ckp kt dia. sbb lelaki sume sama.heh.

Aroziatul bukuPoket said...

ape perasaan lelaki tu???

Mikael Sahaja said...

Hara : Mana ada semua :(


Aroziatul : Ada yang keliru. Ada yang kadang kesian.

Laserquest said...

kenapa tak be honest je from the first place?

is it that hard?

Mikael Sahaja said...

Tak semudah itu kalau perhubungan itu sudah terlalu lama. Lama sehinggakan keliru sama ada itu benci sementara atau benci selama-lamanya.

Miss Kira said...

jap..soalan..
jadi sebelum couple both of them ada perasaan yang sama ka just gurl tu ja suka laki tu..
then sebab laki tu rasa kesian *cough* dia couple dgn perempuan tu?

Mikael Sahaja said...

Miss Kira : Tak. Sebelum tu couple sebab ingatkan itu adalah cinta. Bila dah terlalu lama baru sedar ianya bukan cinta. Maka, perpisahan menjadi jalan penyelesaian. Namun, kasihan. Yang berpisah adalah hubungan. Tapi persahabatan takkan nak diabaikan? Hubungan sebelum bercouple takkan nak dihapuskan? Sekurangnya biarlah dia betul betul boleh bernafas dengan betul, barulah tenang hati dalam melepaskan.

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any types of graphic forms that are posted on this blog are indexed from personal purpose only. For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, video and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and i did not own the copyrights.

All of the graphics forms are linked with the original source. All of those pictures, video and graphic forms are not for any commercial use, i gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.