Friday, 19 April 2013

Kawan Kawan Facebook.




Ada satu ketika tu, aku gila addict game Tetris Battle dekat facebook. Beberapa kali jugak la meja aku jadi mangsa aku hentak-hentak sebab geram sebab kalah. Bila dah nak dekat lebih separuh kali aku kalah, aku decided it time to stop. Separuh tu, cuba bayangkan aku main dah lebih 2000 kali. Aku menang pun tak sampai 1000. Plus, facebook bukan untuk game. Facebook untuk reconnect balik kawan-kawan yang dah lama tak contact. Eh, selambanya kata aku tak terror lantas mengatakan reconnect rakan-rakan facebook itu sebagai sebuah alasan. Eh, selambanya.

Tapi budak rumah aku ni ada masa kurang ajar dia.

Sedar-sedar, aku dah addict pulak game Baseball Heroes.

And, even dalam semua game dekat facebook, there are  a section which you can invite all of your facebook friend to join together berlagha with you. To make your team become stronger. Kononnya. And yeah, sebabkan addict aku tahap mabuk, aku pun terinvite.

Tapi, aku tak invite semua, aku invite certain people. To search certain people, you need to refresh several time and look all over your facebook friend.

*refresh

     “Eh, bangsat apa? Dulu dekat sekolah mamat ni gemuk gila la sial! Ni sekarang kurus smart pulak! Damn la! Damn! Sekarang ni mesti si Nora yang reject dia dulu meratap atas kesilapan lampau sebab koyak surat cinta dia in public dan campak dekat muka dia. Mesti meratap. Hahaha!”

*refresh

*refresh

     “Eh, ni Ziana ni. Dah kahwin ke? Bapak la! Bila sial dia kahwin? Sebaya aku ni. Patutlah. Suami bukan main smart. Eh, ooo, anak dato’. Ok. Ok.”

*refresh

     “Hahahaha, dah gemuk la sial ex aku yang sorang ni! Tu la. Dulu berlagak, aku gempal sikit, terus nak kejar pakwe sport. Sekarang? Kahkahkah! “Hensem” pakwe baru. Hahahaha”

*refresh

*refresh

     “Masya Allah, cantik gila awek ni, siapa ni? Friend dengan aku? Sejak bila siak? Siapa add siapa ni? Perghh, aku ada friend fb cun la rupanya! Perghh! Perghh!”

*refresh

*refresh

*refresh

     “Eh, bila pulak aku friend dengan mamat ni? Eleh, habis ganas la tu gambar dp sambil pegang duit bentuk kipas. Habis ganas la tu”

*refresh

     “Ha, jumpa pun mamat ni. Punya susah”

*send notification






Kamu ada game facebook yang kamu suka?

Dan, adakah kamu seperti aku juga?


Kalau sama, nah brofist ke screen.

*brofist.












Kalau anda gadis, kita sep sep sep tom tom tom. Hiks.

12 comments:

4feet8 said...

haha.. dulu mula-mula buka facebook sbb nak main farmville je. invite kawan2, trade minyaklah hapela..
gila jugaklah sbb mengadap nak tunggu sampai anggur berbuahla, ayam bertelurla..mcm buang masa gila..haha..
skang tak main dah, bila tgk kat wall home berpuluh2 game invite dari kwn2.. bosan..

Miss Kira said...

candy crush!!!

Mikael Sahaja said...

4feet8 : Hampir nak main farmville. Hampir sangat. Tapi ditegah rakan-rakan. Boleh ketagih kata mereka. Nasib baik. Huh.

Miss Kira : Best? Ramai yang main. Tapi...tapii...

Miss Kira said...

Best untuk beberapa stage ja la.. lepas tu stress sebab susah nak lepas ke next stage..

good thing is --> boleh belajar sabar.. hahahaha

bad thing is --> mungkin akan termencarut jugak.. t___T

Aroziatul bukuPoket said...

farmvile best.sekian

Mikael Sahaja said...

Miss Kira : Takpe. Saya tak suka mencarut. :3

hahaha

Aroziatul : <--- Kaki Farmvile dikesan

zuno said...

Tak pernah melacurkan kehendak untuk bermain game di fb.. Banyak lg aktiviti surau yg perlu aku lakukan..mohon sentap..hiks

Mikael Sahaja said...

Hahaha, kuajaq Zuno! Sentap hati jiran aku. Dengar cerita, dia kaki game fb terulung.

hara said...

haha, jarang main game. tp, bab refresh tu.. -.-

Mikael Sahaja said...

Hara : Ni pun mesti kaki send notification game dekat orang. Hahaha

Laserquest said...

woah ! tak pernah addicted dengan game on fb. sebab internet connection slow sangat. Menyirap. Malas

Mikael Sahaja said...

Bagus. Jangan terpengaruh ya awak. <3

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any types of graphic forms that are posted on this blog are indexed from personal purpose only. For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, video and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and i did not own the copyrights.

All of the graphics forms are linked with the original source. All of those pictures, video and graphic forms are not for any commercial use, i gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.