Thursday, 9 April 2015

Masalah paling ketara bila putus cinta.



   Masalah paling ketara bagi aku bila kau putus cinta ni adalah kau tak tahu kau boleh sayang orang lain sebagaimana kau sayang cinta kau yang lepas ke tak. Atau mungkin, kau tak pasti tahap kepercayaan yang kau nak bagi tu sebanyak mana. Nak bagi 1% pun kadang rasa goyah.

   Sebab mungkin sebelum ni kau rasa kau dah bagi all out. 100 and 10 percent. Everything yang dia nak, kau cuba bagi dalam keadaan sehabis baik. Kau ambil tahu pasal dia. Pantang ada masa lapang, masa itu digunakan untuk membayangkan masa depan yang bakal dibina. Perancangan hidup kalau berbual berdua dah banyak masuk soal kahwin, anak, rumah, kerjaya.

   Lelaki jarang nak serious dalam relationship. Tapi, bila dia dah serious, dia akan start cerita dan fikir benda benda macam tu.

   And, you start give up on certain things that you really like before. Sampai bila nak jadi budak kan?
   Games.
   Comic book.
   Action figure.
   Lepak borak kosong dengan kawan.
   Hang out at mall.

   Semua semua. Yang kau (atau dia. Mostly, dia) fikir tidak elok untuk masa depan yang bakal dibina, kau tinggalkan. For better future, you better start early.

   Bila kau dah buat semua semua tu, kau tetap harapkan something. At least dihargai. Didatangkan dengan ucapan terima kasih mungkin. Tak perlu sampai bagi sijil penghargaan. Tak perlu sampai bagi majlis penganugerahaan.Terima kasih, dan senyum yang kata semuanya ini sudah ok. Itu saja.

   Tapi, úntuk semua pengorbanan tu, yang kau dapat hanya satu dialog;

   Its just not enough.



   Dan pernyataan tu, terus terang buatkan hati kau,

   hancur.

2 comments:

Anonymous said...

Haih. Lelaki.
-err

Nadiah Din said...

Best, mogon copy boleh?

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any types of graphic forms that are posted on this blog are indexed from personal purpose only. For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, video and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and i did not own the copyrights.

All of the graphics forms are linked with the original source. All of those pictures, video and graphic forms are not for any commercial use, i gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.