Tuesday, 8 October 2013

Antara Cinta, Suka Dan Lagi Satu...

Kalau kau lansung tak suka bila orang hadiahkan kau bunga, sama ada kau alergik atau kau freak lonely bajet cool.


Kau nampak dia tapi rasa jauh.

Kau nak sapa dia tapi mulut kebas.

Kau nak menghampiri dia tapi kaki kaku.

Adakah itu cinta tanya kau.

Kalau kau tanya aku, jawapan aku lain.

Itu suka. Kalau dah dekat 3 tahun pun kau masih ada rasa serupa, itu crush.

Dan kalau kau mula hendak approach, itu baru mungkin cinta.

Mungkin cinta.

Mungkin hanya nafsu.

Sebab kebanyakkan percintaan ni bermula dengan nafsu.


Jujur cakap.

5 comments:

Cik Muda said...

whoaaaaa.....simbolik....

Rapunzel Cikilolo said...

lumrah manusia...

tp kan...

nafsu yang dibendung dan dihalalkan itu memang bermakna

:)

Mikael Sahaja said...

Rapunzel : Saya setuju. :D

4feet8 said...

kau nampak dia, kau ingin tegurnya dan langkah seterusnya tapi dalam masa yg sama, kau taknak rosakkan hubungan kau dan dia..

play save; "friend zone"
sbb friend zone saja yg takkan hilangkan kesemuanya..

EZAN IDMA said...

nafsu bercampur cinta?

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any types of graphic forms that are posted on this blog are indexed from personal purpose only. For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, video and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and i did not own the copyrights.

All of the graphics forms are linked with the original source. All of those pictures, video and graphic forms are not for any commercial use, i gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.