Thursday, 16 October 2014

Mary dan entah la benda ni aku nak panggil apa.



Ini kisah aku sebaik sahaja aku tiba dari Johor.
Panggilan telefon. Aku dan Mary.

"Esok masuk kerja pukul berapa?" tanya aku bagi memulakan perbualan.
"Esok masuk pukul 12.30. Tolong hantar i! Please please! Ambik i pukul 11.45am. Ambik awal sikit pun ok. I nak pergi bank!”
Oh dan dan nya. Tapi, no big deal pun actually. Bukan ada apa sangat nak buat pun hari Jumaat esok. So yeah. Ok.
"Ok. Boleh je. Esok pagi kejut i yek. Heehee"
"Apsal pulak i nak kena kejut u??"
Aku terdiam kejap.
"Kejutkan la i. Mana tahu i terlajak tidur ke." sambil cakap sambil mata jeling ke jam. Dah pukul 2 pagi.
“Takde kerja i nak kejut u pagi-pagi tu.”
Fikiran celaru orang lelaki.
         “Kenapa taknak kejutkan? Kejutkan la i. Tak salah pun kan?” bercakap dengan nada tenang.
"I bukan taknak kejut u tahu tak. I malas! Malas nak kejut u"
"Malas malas tak dapat la kak"
"Huh. Actually, kalau u agree nak ambik i, suppose u sepatutnya kena bangun, standby untuk ambik i. Apsal pulak i nak kena kejut u?"


Bagi korang benda ni apa benda?
Bagi aku, benda ni bullshit.


P/S : Jumpa Sabtu esok (18/10/2014) dekat event Kolumpo tu.


6 comments:

Rapunzel Cikilolo said...

bagi aku, hidup ni adanya give and take.

kbai.

Ha Md said...

bagi aku, kau cari lain je mikael.

PemilikCahaya said...

Event apa mikael..yg kat dataran tu ke?

Mikael Sahaja said...

Rapunzel : Tu la. Ada give and take. Aku give, aku jugak ah yang take.

Ha Md : Kalaulah semudah itu, amboooi...

Pemilik Cahaya : Ha'a. Yang dekat Dataran Underground tu. Event nama Kolumpo Kita Punya tak silap.

Ha Md said...

kau kena up kan lagi skill bersembang mikael.

bukan di alam maya. tapi dunia realiti. kalau kau tak muncul dalam hidup mereka, mereka pun tak sedar kewujudan kau disebelah mereka.

nasihat ni, bukan utk kau saja. pada adik2 aku pun, aku suruh mereka ke depan. kena mulakan dulu perbualan. tak kisahlah apa penghujungnya. yang penting, tegur dulu.

jangan compare dgn aku pula. aku terlebih peramah dan terlebih memilih sebabtu mcmni.. bhehehe..

Mikael Sahaja said...

Ha Md : Hahaha, skill bersembang yang macam mana? Sembang masa atas talian ke apa?

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any types of graphic forms that are posted on this blog are indexed from personal purpose only. For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, video and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and i did not own the copyrights.

All of the graphics forms are linked with the original source. All of those pictures, video and graphic forms are not for any commercial use, i gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.