Tuesday, 10 September 2013

Soalan Matematik Mudah.

Ini Lamb Chop. Bapok je tak pernah makan. Allergic boleh ampun.


     "Mikael, kau power matematik kan?"

     "Nganjing ke? Ni nak bahan aku la ni"

     "Tak tak. Aku serius. Ok, aku uji dulu. Kalau satu campur satu jawapan dia berapa?"

     "Dua"

     "Ok, kau lulus. Soalan menguji. Satu Lamb Chop campur satu Lamb Chop jawapan dia apa?"

     "Dua Lamb Chop"

     "Salah"

     "Apsal salah? Habis tu jawapan dia apa?"

     "Jawapan dia Seekor Mikael yang gemuk. Kahkahkah! Apa ke bodoh malam malam henyak dua Lamb Chop"

     "Babi apa Ijam! Ok, aku pun ada Matematik jugak. Soalan dia Dua Lamb Chop yang aku makan ni, satu jus epal dan segelas ais kosong. Campur, agak agak berapa yang aku kena bayar?"

     "Lamb Chop satu RM10. Epal jus sama Ais Kosong. Jawapan dia dalam RM24. Aku konfiden. Tapi apa kena mengena?"

     "Sebab dengan jawapan yang kau bagi tu, kita boleh tau siapa yang paling rugi dan bodoh. Kau sekarang makan Nasi Goreng biasa kan dengan air suam"

     "Sebab aku nak save duit bengong. Ini kos makanan aku cuma dalam RM5 je. Takkan baru mula sem dah nak habis duit pulak"

     "Ok, ok." kata aku sambil mengesat mulut dengan tisu.


20 minit lepas tu aku senyum tengok Ijam tangan genggam kuat kuat sebab lecture yang lepak sekali dengan aku decide nak belanja makan satu table.










Biar gemuk tapi bila ada potensi mahu makan percuma, kita tibai dua Lamb Chop.


#SembangOrangLelaki
BP Chop, Bus Stand Lama Batu Pahat.
10 September 2013
10.45PM 



6 comments:

4feet8 said...

haha.. rugi gila terasa disitu..

Mikael Sahaja said...

Tahu takpe. Padan muka. Hahaha

EZAN IDMA said...

Ah gemokkk

Mikael Sahaja said...

Saya gemok yang bahagia. Bahagia tahuuu

Laserquest said...

how did you even know yang lecturer lu akan belanja lu? ceit!

Mikael Sahaja said...

Senang je. Mula mula lu kena jadi power dulu. Sebab orang power je boleh detect benda benda belanja ni.

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any types of graphic forms that are posted on this blog are indexed from personal purpose only. For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, video and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and i did not own the copyrights.

All of the graphics forms are linked with the original source. All of those pictures, video and graphic forms are not for any commercial use, i gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.