Saturday, 15 November 2014

Bila ex dapat kekasih baru yang lebih hodoh : And it's all about which perspective view that we choose.




     "Kau ada tengok pakwe baru ex aku?" jerit Saiful tiba-tiba dekat workstation aku.
     Sekarang ni memang tiap-tiap hari kena pergi workstation. Nak buat research kununnya. Walhal bila sampai depan pc tu, lepas satu, satu video youtube yang aku tengok. Jahanam.
     "Ex yang mana?"
     "Macam ramai pulak ex yang aku sayang,"
     "Kann. Kan ke ramai ex kau. Dekat tujuh orang tu tak kira ramai?"
     Saiful jeling. Sentap.
     "Liyana,"
     Sebaik nama tu disebut, terus aku terbayang muka seorang Ainan Tasneem. Aku pernah tengok gambar ex dia sekali hari tu. Memang sebijik macam Ainan Tasneem.
     "Ha, kenapa dengan pakwe baru ex kau tu?"
    "Heh. Dah la buruk, gemuk pulak tu. Apa la malang si Liyana tu dapat pakwe macam gitu. Rasa win pulak aku tiba-tiba bila aku tengok dia dapat pakwe baru yang lebih buruk. Aku hensem lagi."
     "Well, itu dari perspektif kau. Kau bayangkan, dia lagi sanggup nak couple dengan lelaki yang lebih buruk dan hodoh dari memilih untuk teruskan lagi kehidupan dengan kau. Kalau kau pandang dari sudut itu, agak-agak siapa yang tengah win?"
     Terdiam.





     Dan kelihatan dari jauh, Saiful menampar-nampar dirinya sampai dia pengsan.

2 comments:

Rapunzel Cikilolo said...

lelaki hodoh itu adalah lebih caring untuk ainan tasneem?

hmm...

Mikael Sahaja said...

Hmmmm

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any types of graphic forms that are posted on this blog are indexed from personal purpose only. For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, video and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and i did not own the copyrights.

All of the graphics forms are linked with the original source. All of those pictures, video and graphic forms are not for any commercial use, i gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.